Contacteer ons contact center op 070 246 012

Last minute naar de 3 beste shoppingsteden van Europa

Shopping is één van de belangrijkste redenen om last minute een citytrip te boeken. Parijs, Milaan en Londen: 3 winkelparadijzen met elk hun eigen karakter. Wij ontdekten deze toonaangevendste modemekka’s van Europa.

Parijs

Helemaal bovenaan het lijstje van shoppingparadijzen staat ontegensprekelijk Parijs Hier vind je alles: van haute couture tot de meer toegankelijke mode. Je kan uren winkelen op de wereldberoemde Avenue de Champs-Élysées en in de befaamde warenhuisketens Galeries Lafayette en Au Printemps op de Boulevard Haussmann. Maar ook Rue de Rivoli is populair bij menig fashionista. Hier vind je grote en betaalbare merken als H&M en Zara. In Le Marais kan je dan weer heel wat gezellige en hippe boetiekjes ontdekken. De nieuwste hot shopping area is het Palais Royal, waar je onder de arcaden boetieks vindt van onder andere Marc Jacobs en Stella McCartney.

Milaan

Milaan wordt ook wel de modehoofdstad van Europa genoemd. Hier kan je pas echt shoppen. In de zogenaamde gouden vierkante kilometer, de Quadriletero d'Oro (Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Sant'Andrea en Via Borgospesso), vind je de meest exclusieve winkels. Klinkende Italiaanse modenamen als Armani, Gucci, Versace, Prada en Dolce & Gabbana sieren hier het straatbeeld, net als vele andere internationale luxemerken. Maar ook de indrukwekkende 19de eeuwse winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II huisvest een groot aantal bekende topontwerpers. Overtuigd? Neem dan snel een last minute vlucht richting deze Italiaanse modestad.

Londen

London is dé Engelse shoppingstad bij uitstek. Hier vind je in de vele kilometerslange winkelstraten de meest uiteenlopende winkels. New Bond Street en Old Bond Street huisvesten de meest exclusieve winkels als Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Armani en Versace. Ook in de wijk Knightsbridge, waar onder andere het luxueuze warenhuis Harrods ligt, vinden fashionista’s zeker hun gading. De budget shopper komt dan weer aan zijn trekken in Oxford Street en Regent Street. Ben je een liefhebber van vintage kleding, dan trek je best naar Portobello Road in Notting Hill. Carnaby Street met zijn trendy winkels en boetieks richt zich dan weer hoofdzakelijk tot hippe youngsters.

Het is heel gemakkelijk om naar één van deze 3 steden een last minute citytrip te boeken. Ontdek daarom zeker ons ruim aanbod aan hotels.