Contacteer ons contact center op 070 246 012

Leuke ideeën voor een last minute citytrip naar Athene

Eén ding is duidelijk: de bakermat van onze moderne beschaving laat zich niet in een weekend, zelfs geen verlengd weekend, ontdekken. Trek dus iets meer tijd uit voor een last minute citytrip naar Athene. Wij boekten een vlucht richting Athene en genoten van een heerlijke stedentrip. Het is echter heel moeilijk om de Griekse hoofdstad kort te gaan samenvatten. Over alle bezienswaardigheden kunnen werkelijk boeken worden geschreven. Wij beperkten ons tot de must-see attracties, hetgeen je écht moet gezien hebben. 

Zelfs al ben je geen fan van archeologie, bij een last minute citytrip naar Athene kan je moeilijk om de indrukwekkende Acropolis heen. De klim kan op sommige plaatsen behoorlijk stijl zijn. Vertrek vanuit Plaka, de kleine straatjes aan de voet van de Acropolis, en trek zo rustig richting de top. In Plaka kan je gezellig eten, drinken, kuieren en winkelen. Hier koop je de leukste souvenirs en eet je lekkere streekgerechten, zoals moussaka, gyros, souvlaki, en tzatziki. Kortom, hier is het heerlijk vertoeven. Plaka kan je nog het beste vergelijken met onze eigen Rue des Bouchers in Brussel, maar dan in het groot. Eenmaal op de Acropolis kan je onder andere het Parthenon, het theater van Dionysus en het Erechteion bewonderen. Vanaf deze plek heb je bovendien een adembenemend zicht op de stad. Bij goed weer zie je zelfs de haven van Piraeus.

Shoppen kan zoals gezegd in Plaka, maar voor de modieuzere merken en winkelketens trek je best richting de verkeersvrije winkelstraat Ermoù. Foodlovers komen dan weer aan hun trekken in de Kentriki Agora, de bekende overdekte marktplaats. En wie wil ontsnappen aan het nogal drukke stadscentrum, kan uitwaaien aan de haven in Pireaus of ’s avonds de hippe buurt Gazi onveilig maken. Na een paar dagen citytrippen kan je wel wat rust gebruiken. Trek daarom naar één van de vele stranden in de buurt: Glyfada, Vouliagmeni, Varkiza, Nea Makri, en Lagonisi. Het zijn rustige badplaatsjes die je gemakkelijk en goedkoop kan bereiken met de bus.

Hebben we jullie warm - en dat mag je in deze stad letterlijk nemen in de zomer… - gemaakt voor een last minute citytrip naar Athene, dan bekijk je best snel even ons uitgebreid aanbod aan hotels in de Griekse hoofdstad.