Contacteer ons contact center op 070 246 012

Een last minute citytrip naar Lissabon = een goed idee!

Van plan om een last minute citytrip naar Lissabon te boeken? Dan hoef je niet zozeer rekening te houden met het weer. De Portugese hoofdstad geniet van een mild klimaat, waardoor het er all year round heerlijk vertoeven is. In de winter moet je af en toe een regenbui tolereren, maar de temperaturen zijn dan weer erg zacht. Wij boekten onlangs een vlucht richting Lissabon en verkenden deze parel aan de Atlantische Oceaan. Er valt heel wat te zien én te beleven, maar deze attracties in en rond de stad zijn zeker een bezoekje waard:

El elevador de Santa Justa

Deze 45 meter hoge lift, ontworpen door een leerling van Eiffel, staat pal in de drukke Santa Justa-straat, en verbindt de laagstad met het hoger gelegen Carmoplein. Je kunt de lift ook gewoon nemen (aanrader!), al moet je dan wel een lange wachtrij trotseren. De trappen zijn het alternatief. Eenmaal boven krijg je een adembenemend uitzicht over de stad. Selfie time! 

Toren van Belém

Wie een last minute citytrip boekte naar Lissabon en graag Unesco Werelderfgoed bezoekt, moet de Toren van Belém aan de oever van de Taag zeker op zijn to-do lijstje zetten. De toren dateert uit de 16de eeuw en werd gebouwd om de vele ontdekkingsreizen van Vasco da Gama te herdenken. Onze tip: op het dak van de toren geniet je van een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. 

Iconische tram

Je hebt Lissabon niet bezocht als je geen ritje hebt gemaakt met een authentieke gele tram. Het bespaart je de moeite om een steile straat - en dat zijn er veel! - helemaal te voet te doen. Dit vervoersmiddel is echter niet goedkoop: een enkele rit kost 3,5 euro. Maar geloof ons, het is de moeite waard!

Dagje strand

Ben je van plan om een last minute citytrip naar Lissabon te boeken, dan voorzie je best ook wat tijd om even op adem te komen. Al dat wandelen kruipt namelijk in de benen. Daarom is een namiddagje ontspannen op het strand een welgekomen afwisseling. Neem de trein richting de mondaine badplaats Estoril, nog zo’n pareltje aan de Atlantische Oceaan.

Bairro Alto

Dit is dé uitgaanswijk van Lissabon. De smalle straatjes puilen uit van de bars en restaurants waar het heerlijk drinken en eten is. Ben je fan van de typische Portugese muziek Fado, dan moet je zeker in deze buurt zijn. Onze tip: geniet hier ’s Zomers van een waar openluchtfeest, kleurrijke slingers en ambiance inbegrepen.

Zin gekregen in een last minute citytrip naar Lissabon, bekijk dan zeker even ons aanbod aan hotels in de Portugese hoofdstad.