Contacteer ons contact center op 070 246 012

Tips voor een leuke last minute citytrip naar Boedapest

Het idee van een last minute citytrip naar Boedapest komt waarschijnlijk niet als eerste in je op. Nochtans blijkt de Hongaarse hoofdstad de goedkoopste bestemming te zijn voor een citytrip. En bovendien valt er nog heel wat te zien ook. Tijd dus om deze stad wat extra onder de aandacht te brengen. Wij boekten een vlucht richting Boedapest en genoten van een heerlijke (én goedkope) stedentrip. De Hongaarse hoofdstad gewikt en gewogen, en hierbij onze 5 leukste tips:

De Kettingbrug

Dit kolossale bouwwerk uit 1849 is 330 meter lang en bijna 16 meter breed. De Kettingbrug domineert het uitzicht van de stad en verbindt het bruisende Pest met het meer historische Boeda. De brug staat op menig postkaart, maar niets is zo leuk om de Donau zelf over te steken. Onze tip: doe dit ’s avonds, dan is de brug prachtig verlicht.

Széchenyibad

Wie last minute citytrip naar Boedapest zegt, denkt aan mooie kuuroorden met bronwater en pure ontspanning. Het wereldberoemde Széchenyibad is het oudste van de stad. Van april tot en met september worden er elke zaterdag sparties (spa + party) georganiseerd. Verwacht je aan pompende beats en feestende gasten, en dat allemaal in openlucht.

Het Parlementsgebouw

De grootste blikvanger langs de Donau is, zonder ook maar één seconde te twijfelen, het statige parlementsgebouw. Geen last minute citytrip naar Boedapest zonder een bezoekje aan dit prachtige bouwwerk. Overdag oogt het al heel indrukwekkend, maar als ’s avonds de lichtjes aangaan, wordt het nog een tikkeltje feeërieker. Onze tip: kies voor een boottocht op de Donau - pure romantiek! - en bekijk deze architecturale parel vanop het water.

Kabel(spoor)baan

Voor een adembenemend uitzicht over Boedapest neem je best de kabel(spoor)baan (Budavári Sikló). Deze brengt je naar het kastelendistrict, het oudste stadsgedeelte. Voor je dit district gaat verkennen, kan je bij het bovenkomen eerst enkele panoramafoto’s maken van de stad.

Food tip: Gerbeaud

Tussendoor moet er natuurlijk wat gegeten worden. En het moet gezegd, na het bezoeken van voorgaande pareltjes kregen wij wel honger. Boedapest bulkt van de authentieke koffiehuizen met prachtige kroonluchters, waar je onder andere kan genieten van een heerlijk gebakje. Onze favoriet: bij Gerbeaud, aan het einde van de grote winkelstraat Váci utca, waan je jezelf een hedendaagse Sissi.

Hebben wij jullie warm gemaakt voor een last minute citytrip naar Boedapest, bekijk dan zeker even ons aanbod aan hotels in de Hongaarse hoofdstad.